Karácsonyi történetek

Különleges, tanulságos, megható karácsonyi történetek

Megtörtént eseményeken alapuló karácsonnyal kapcsolatos rövid történetek.

Rejtélyes Fa

Tavaly karácsonykor eljöttek hozzánk a vendégek. Anya és apa a konyhában főztek, sütöttek, de én egy pillanatra kimentem, s látom mit főznek és sütnek. Vissza mentem a szobába és a mamámmal beszélgettünk. Oda néztem a karácsonyfa alá, de nem láttam semmit. KB.fél óra múlva oda nézek, s mit látnak szemeim ott egy csomó ajándék!!!! Szóltam apukámnak, hogy jöjjenek be. Bejöttek. Megkérdeztem, hogy kinyithatom-e az ajándékokat, de apa erre ezt válaszolta:
- Nem mert előtte eszünk!
Ettünk és kibontottuk az ajándékokat!!!Nagyon jó érzés volt a számomra!!!De nefeledjétek a karácsony a szeretet ünnepe, ahol szeretetet adhatunk és kaphatunk.
BOLDOOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!!!

Küldő: Nagy Liliána, KecskemétOszd meg másokkal saját karácsonyi történeted!

Sok szeretettel várjuk megtörtént eseményeken alapuló karácsonnyal kapcsolatos rövid történetedet.Címe:
A történet:
Neved:
Város ahol laksz:
E-mail címed:
Könyvek:

Marc Victor Hansen - Jack Canfield: Megható karácsonyi történetek

Egyes országokban az ünneplés módja, szokásai némiképp eltérnek a miénktől, így például Amerikában is, ahol a kötetben olvasható történetek születtek. Ami viszont mindenütt változatlan, az a szeretet, odaadás és összetartozás érzése, amellyel karácsonykor megajándékozzuk egymást, s amely a sokszor megindító vagy éppen humoros elbeszélésekből árad felénk.
Mérföldkövek a szívünkben - Karácsonyi történetek

A szívmelengető és lélekemelő történeteiről ismert amerikai Guideposts magazin legjobb írásaiból válogatták a szerzők ezt a több mint 60 elbeszélést tartalmazó karácsonyi antológiát, mely azokat a meghitt, sokszor megható, néha komikus élethelyzeteket örökíti meg, amikor a karácsony mélyebb értelmet nyer és az ünnepi készülődés, nyüzsgés közepette az emberek nem feledkeznek meg a szeretet üzenetéről, s abból merítünk erőt a mindennapok küzdelmeihez.


Spurgeon, Maureen - Davies, Gill: Varázslatos karácsonyi történetek

Gyönyörű karácsonyi történetek gyűjteménye található ebben a kötetben, színpompás illusztrációval, a gyerekek figyelmét megragadó, kedves figurákkal. A gyűjtemény különösen alkalmas együttolvasásra, mesélésre, ami értékes időtöltés s egyben elősegíti a gyerekek érzelmi és értelmi fejlődését.